Kunstenaars

Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

De 11 kunstenaars van het Kunstatelier werken regelmatig samen met andere kunstenaars, academies en collectieven.
Ook zeker het melden waard is dat Lieven Fabry met twee werken exposeerde in de Bozar voor de canvascollectie 2008 en ook in de voorronde van de canvascollectie 2010 werden 7 werken van 6 van onze kunstenaars geselecteerd!

Hieronder kunt u kennismaken met elke artiest en zijn of haar werk.
 


Portfolio

Fiorella Boermans tekent en schildert het liefst landschappen, stillevens en portretten. Ze werkt dit uit met verschillende materialen zoals potlood, aquarel en acrylverf. Haar werken zijn zeer realistisch. Ze vindt het belangrijk dat je duidelijk kan zien wat er wordt afgebeeld.
Haar werk "De Twee Zusjes" werd geselecteerd in de eerste voorronde van de canvascollectie 2010!


Portfolio

Kleur speelt een belangrijke rol in het werk van Mariëtte Colson. Ze gebruikt zeer gedurfde kleurencombinaties. Dikwijls wijken deze kleuren sterk af van de realiteit: water krijgt een rode gloed, de lucht wordt geel. Mariëtte laat zich inspireren door prenten en bestaande kunstwerken maar beeldt deze onderwerpen uit op haar eigen manier. Ze vertrekt hierbij vanuit haar eigen belevingswereld, waardoor de onderwerpen een eigen leven gaan leiden. Hierdoor geven de schilderijen op hun beurt ons een andere kijk op de realiteit. Haar schilderijen lijken voortdurend in beweging. Deze beweging accentueert ze met een uitgesproken lijnvoering. Ze schildert het liefst met acrylverf op doek waarbij ze het proces even belangrijk vindt als het resultaat. Mariëtte is actief in het Kunstatelier sedert 1998. 


Portfolio

Lydie Daenen houdt van fantasie met een flinke dosis humor. Haar werken krijgen hierdoor een sterke surrealistische uitstraling. Lydie werkt op vrijdag in het Kunstatelier.


Portfolio

Eenvoud en abstractie is een typisch gegeven dat steeds terug komt in de werken van Patricia De Vos. Met een minimum aan lijnen en kleur worden alledaagse onderwerpen uitgebeeld.
Patricia werkt op maandag in het Kunstatelier.

Patricia's werk "Twee Klompjes" vind je terug in de canvascollectie 2010!


Portfolio

De zee, boten, de haven… dit is het lievelingsthema van Lieven Fabry. Zijn werk is zeer lineair en kleurrijk. Lievens werk "Brussel-Noord"  werd tijdens de eerste editie van de canvascollectie geselecteerd om in de Bozar te worden geëxposeerd!
Ook tijdens de canvascollectie 2010 werd hij met 2 werken geselecteerd tijdens de eerste voorronde.


Portfolio

Roger is sinds 2012 lid van het Kunstatelier.
Naast dieren, is het favoriete onderwerp van Rogers schilderijen Frida Kahlo, die hij telkens weer portretteert.


Portfolio

Wies weet heel goed waar ze mee bezig is! Met veel oog voor detail maakt ze kleurrijke werken over uiteenlopende thema's die haar interesseren en inspireren.

Ook haar werk werd opgenomen in de canvascollectie 2010!


Portfolio

Caroline maakt graag portretten van mensen en van dieren.
Ze besteedt veel aandacht aan de juiste kleuren, liefst pasteltinten.

Ook de canvascollectie 2010 erkent haar talent.


Portfolio

Ook Elke heeft veel aandacht voor het gebruik van kleuren en vormen.
Eens ze heeft beslist wàt ze gaat schilderen, wordt het onderwerp ondergeschikt aan hòe ze het zal schilderen...


Portfolio

Bertho Virant is al van jongs af aan gefascineerd door tekenen en kunst. Zo volgde hij vanaf zijn negende jaar een opleiding tekenen in de academie van Maasmechelen. Vanaf 1998 werkt hij op maandag en vrijdag in het Kunstatelier. Bertho Virant tekent het liefst met potlood, zijn favoriete thema is ‘mensen’. Hij bouwt zijn tekeningen en schilderijen op met grillige lijnen.
Tijdens de Virga Jesse feesten van 2010 had hij een heel succesvolle tentoonstelling samen met Lieve Blancquaert.
Zijn unieke stijl wordt door kenners en liefhebbers ten zeerste geapprecieerd.


Portfolio

Geïnspireerd door de natuur (fauna, flora, natuurelementen,...) bouwt Erwin zijn schilderijen zorgvuldig op.
Laagje per laagje brengt hij de verf aan tot het helemaal juist zit.

Design: Kerfuffle.be